{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

cape-town-cape-of-good-hope-sea-view-cover
cape-town-lions-head-in-the-fog-sidebar

Reis naar Kaapstad | Bruisend Zuid-Afrika

Kaapstad geldt voor veel reizigers als de mooiste stad van Zuid-Afrika. Er is veel te doen: surfen, mountainbiken, duiken met haaien, lekker eten, goed uitgaan en culturele uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Robbeneiland. Kaapstad heeft het allemaal!

Kaapstad ligt tussen de Atlantische Oceaan, de wijnlanden en de bekende Tafelberg. Het is een grote stad met meer dan 3 miljoen inwoners, maar door het relatief kleine centrum voelt het eerder aan als een dorp. Kaapstad heeft een van oudsher belangrijke haven en de oude havenbuurt is een geweldige plek om doorheen te wandelen. Ook het moderne centrum bruist, je vindt er veel trendy restaurants, winkels en een geweldig nachtleven.

Vragen over reizen naar Kaapstad? Mail ons!

 

Bezienswaardigheden in Kaapstad

Ga op een zonnige dag naar de top van de Tafelberg. Je kunt gemakkelijk met de kabelbaan naar boven, maar wandelen kan ook. Wandelpaden zijn duidelijk aangegeven en de tocht naar boven duurt maximaal drie uur. Verwonder je onderweg over de dieren en planten die uniek zijn voor dit beschermde gebied. Op de top word je getrakteerd op een uitzicht dat je nooit meer zult vergeten! Andere prachtige plekken met spectaculaire vergezichten zijn Chapmans Peak Drive en Cape Point.

Vergeet ook Robben Eiland niet, hier werd Nelson Mandela 27(!) jaar van zijn leven vastgehouden. Het is een indrukwekkende plek, vooral door de voormalige gevangenen die je nu als gids een kijkje in hun wrange verleden gunnen. De veerpont vaart dagelijks van en naar Robben Eiland.

Het Waterfront is leuk om mensen te kijken en om lekker te dineren aan de boulevard. Hier is ook het grootste winkelcentrum van Kaapstad gevestigd! De township Khayelitsha is bij een bezoek aan Kaapstad zeker de moeite waard. De contrasten met het moderne centrum verruimen jouw kennis en opvattingen van deze stad. Laat ervaren gidsen vertellen over 'ubuntu' - de manier van omgaan met elkaar in de townships - en over hun eigen alledaagse leven.

 

Activiteiten in Kaapstad

Voor de avonturiers is het duiken met haaien de ultieme ervaring. Je kunt op bijna geen andere manier zo dichtbij 'the Great White' komen als tijdens deze kooiduik. Goede surfstranden liggen op een steenworp afstand. Jouw bezoek aan Kaapstad is niet compleet zonder een paar glazen wijn te proeven in de idyllische wijnstreken Paarl, Stellenbosch en Franshoek. Reis ook naar het meest zuidelijke puntje van Afrika, Kaap de Goede Hoop. Of ga op safari!

 

Rondreis door Kaapstad

Er is geen openbaar vervoer, dus maak gebruik van taxi's of ga lopend gedurende de dag. ’s Avonds en ’s nachts raden we je af om alleen rond te lopen. Er zijn veilige busmaatschappijen die je dagelijks naar alle belangrijke bestemmingen vervoeren. De Baz Bus brengt je van deur tot deur en onderweg kun je gemakkelijk uit- of opstappen. De Baz Buz verbindt 180 hostels door heel Zuid-Afrika. Wanneer je het meeste uit een bezoek aan Kaapstad en omgeving wilt halen, dan raden we je aan een auto te huren. Je komt overal en het is een veilige manier om door Zuid-Afrika te reizen (check altijd het officiële reisadvies voordat je vertrekt).

 

Beste reistijd Kaapstad

De beste reistijd voor Kaapstad is de zomertijd van oktober tot en met maart. In december kan het erg druk en duur zijn vanwege de feestdagen. De zomers in dit gebied zijn zonnig en warm met minder neerslag, de winters daarentegen zijn koud en regenachtig en in deze tijd is het geen geschikt strandweer. De omliggende wijnlanden van Kaapstad komen tijdens de zomer helemaal tot leven, in de winter kan het hier uitgestorven zijn. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand? Bekijk dan eens onze reiskalender.

Onze reisspecialisten vertellen je graag meer over waarom je in Kaapstad moet stoppen tijdens jouw rondreis door Zuid-Afrika.

Maak een gratis (online) afspraak

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?