{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

marrakesh-morocco-city-cover
marrakesh-morocco-snake-flute-man-sidebar

Reizen naar Marrakesh | De levendige stad van Noord-Afrika

Marrakesh is een van de meeste levendige en drukke steden van noordelijk Afrika. Daarnaast vormt de stad een van de koningssteden van Marokko. Met de oude stad Medina aan de ene kant en de twee modernere districten aan de andere kant is Marrakesh een goede mix tussen oud en nieuw. Ga op ontdekkingstocht in de soek, bezoek een Hammam (een lokaal badhuis) of bezoek een van de vele interessante musea. Reis naar Marrakesh en ontdek de verstopte schoonheden van de stad en vergeet vooral niet om een kijkje buiten de stad te nemen. Marrakesh biedt een bijzondere mix tussen geschiedenis, cultuur, traditie en het gewone leven.

Kom langs voor persoonlijk reisadvies

 

Bezienswaardigheden Marrakesh

Wanneer je op stedentrip gaat naar Marrakesh zal je merken dat de stad is opgedeeld in twee heel verschillende steden. Aan de ene kant de oude stad Medina en aan de andere kant de twee moderne districten Gueliz en Hivernage. Op korte afstand van elkaar vind je er moderne luxehotels, restaurants en de grootste traditionele soek (markt) van Marokko.

Een wandeling door Medina voelt aan als een historische tocht door Marokko. Sporen van de veelzijdige geschiedenis van het land zijn op elke straathoek terug te vinden in de vorm van synagogen, kerken, moskeeën, musea, mausolea en koubba's. Overal vind je er kleine en grote markten, waar er luidruchtig wordt verhandeld en afgedongen.

Wanneer je het tijd vindt voor een kleine pauze van het drukke leven van Marrakesh maak dan een wandeling door de Majorelletuin. In deze botanische tuin kan je naast bloemen en planten van over de hele wereld, ook sprookjesachtige blauwe architectuur bewonderen. In het park staat een museum voor islamitische kunst, dat beschikt over een prachtige collectie. Ook is het zeker de moeite waard om een dagje buiten Marrakesh te spenderen. Ervaar het echte Marokko en maak bijvoorbeeld een autorit door de Hoge Atlas. Of maak een rondreis langs andere bijzondere steden.

 

Onderhandelen

Alles is in Marrakesh te koop en het lijkt wel alsof elke handwerkkunst zijn eigen markt heeft. Vergeet niet om altijd af te dingen en wees daarbij niet al te gehaast. Vele handelaren waarderen het, wanneer de klant de tijd neemt voor een stevige onderhandeling.

 

Beste reistijd Marrakesh

Marrakesh heeft een landklimaat en laat zich in het voorjaar en najaar van zijn beste kant zien, omdat de temperaturen dan rond een behaaglijke 20-25 graden liggen. Mocht je een woestijntocht willen maken, dan is het een goed idee om de maand april te vermijden, aangezien dat de tijd is voor zandstormen.

Meer weten? Mail ons!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?