Google+

Victor - Denemarken

Victor from Denmark
Maak kennis met Victor, geboren in september 1991. Hij is teruggekomen van zijn eerste reis in april en is nu alweer aan het sparen voor zijn volgende reis. Lees hier meer over zijn ervaringen en dromen over zijn wereldreis.

Woont in

Kopenhagen - Denemarken

Leven tot nu toe

Victor rondde zijn middelbare school af in 2010 en sindsdien spendeert hij zijn tijd aan reizen en werken om geld te sparen voor nog meer reizen. In april is hij teruggekomen van een 5 maanden durende trip naar Zuidoost-Azië en Australië. Deze zomer is hij voor een korte reis naar Tanzania geweest en in de toekomst wil hij graag naar Saudi-Arabië.

Dagelijks leven

Op dit moment heeft Victor twee baantjes. Hij werkt in een koffieshop en als chef in een klein café. Het geld dat hij verdient spaart hij voor zijn reis.

Plannen voor de toekomst

Op dit moment richt Victor zich op zijn volgende trip naar Saudi-Arabië. Zijn vader werkt in dit land en dat maakt het voor Victor mogelijk om om een uitnodiging te krijgen. Zonder uitnodiging kan het moeilijk zijn om een visum te krijgen en normaal gesproken is het niet toegestaan om hier naar toe te reizen zonder je aan te sluiten bij een georganiseerde rondreis.

Victor is ook aan het sparen zodat hij volgend jaar 3 a 4 maanden kan gaan backpacken. Dit keer wil hij naar Nepal en India om daar rond te trekken.

Aankomend najaar wil Victor beginnen met de studie literatuur aan de universiteit van Kopenhagen. Tijdens zijn bachelor wil hij wellicht voor een semester naar Berlijn, als dat bevalt wil hij zijn volledige master misschien wel in het buitenland doen, maar op dit moment staat niets vast.

Naast reizen en werken spendeert Victor veel tijd aan schrijven. Hij houdt ervan om korte verhalen te schrijven en soms doet hij mee aan schrijfwedstrijden. Hij ziet zichzelf wel als journalist aan de slag gaan na zijn studie. Literatuur komt van pas in een groot spectrum aan cultuurgerelateerde banen en Victor ziet veel mogelijkheden voor zichzelf na zijn afstuderen.

Wil op reis omdat

Er zijn twee redenen waarom Victor zoveel van reizen houdt: "Ik houd ervan dat je het gevoel van tijd helemaal kwijt kan raken. Het maakt niet uit welke dag van de week het is en meestal weet ik niet eens hoe laat het is. Ik hou ervan dat je ver weg bent van het dagelijkse leven wanneer je reist."

"Een andere reden waarom ik zo van reizen houd is omdat je in contact komt met mensen die compleet andere levenservaringen hebben. In Cambodja ontmoette ik mensen die zo weinig hadden maar ontzettend gelukkig waren."

Bezochte landen

Thailand, Maleisië, Vietnam, Australië, Laos, Cambodja, Tanzania, VS, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Engeland en Zweden

Advies voor andere wereldreizigers

"Ik heb een heleboel reizigers ontmoet die zich druk maakten over de gevaren onderweg. Natuurlijk moet je op je hoede zijn, maar soms zijn sommige reizigers er zo mee bezig dat ze vergeten de genieten van de wereld om zich heen. Ik ben gesammed en dat gebeurde op een moment dat ik al best lang aan het reizen was, dus ik had op mijn hoede moeten zijn. Het kan iedereen gebeuren. Ook al heb je slechte ervaringen, ik denk dat het belangrijk is dat je open staat voor de mensen die je ontmoet. Gebruik je gezonde verstand en ga erop uit, ervaar dingen!"

Contact