Google+

Saana - Finland

Saana in Egyptische kleding.
Maak kennis met Saana, geboren in september 1991. Egypte heeft haar hart gestolen en ze heeft verschillende reisplannen voor de komende jaren. Lees meer over haar ervaringen als gids in Egypte en over haar plannen voor de toekomst.

Woont in

Seinäjoki - Finland

Leven tot nu toe

Saana rondde haar middelbare school af in 2010. Sindsdien heeft ze gewerkt als gids, voornamelijk in Egypte. Door de revolutie in Egypte begin 2011 heeft ze ook in Dubai en Malta gewerkt.

Dagelijks leven

Saana heeft de zomer van 2011 doorgebracht bij haar ouders in Finland, maar nu is ze terug in Egpypte om voor 7 maanden als gids aan de slag te gaan.

Dromen voor de toekomst

Reizen is een way of life geworden voor Saana en ze heeft nog veel plekken op haar lijstje staan die ze wil bezoeken. Ze houdt van paardrijden en haar grote droom is dan ook om naar Australië of Nieuw-Zeeland te vertrekken waar ze kan paardrijden in de bergen en de wilde natuur. Ze wil ook graag India ontdekken per trein. "Ik weet niet wanneer ik naar India zal gaan, maar dat is mijn eerstvolgende wens. India is een kleurrijk land met interessante natuur en steden vol bijzondere mensen."

Saana gaat nadenken over haar studie terwijl ze in Egypte is, zodat ze komend najaar kan gaan beginnen. "Ik weet niet zeker welke studie ik ga doen. Ik vind erg veel dingen leuk. Ik wil iets gaan doen waarbij ik ook naar het buitenland kan, maar ik zal waarschijnlijk in Finland beginnen om daarna bijvoorbeeld op uitwisseling te gaan."

Wil gaan reizen omdat

"Het gevoel dat je krijgt wanneer je in een onbekend land uit het vliegtuig stapt is geweldig. Je weet meteen dat je op een andere plek bent. Mensen dragen andere kleding en de geur is compleet anders. Soms lijken dingen eerst anders dan thuis maar vaak blijkt later dat er meer overeenkomsten zijn dan gedacht. Dat vind ik leuk."

Bezochte landen

Griekenland, EgypteEngeland, Verenigde Arabische Emiraten, Malta, Zweden, Noorwegen en Estland. 

Advies voor andere wereldreizigers

"Ik denk dat iedereen die naar het buitenland gaat meer zou moeten leren over de cultuur en gewoontes in het desbetreffende land. Aangezien het erg warm is in Egypte denken sommige mensen dat ze korte rokjes kunnen dragen, maar in Arabische landen dragen vrouwen lange kleding. Je kan ongemakkelijke situaties voorkomen door je in de lokale cultuur te verdiepen en te respecteren."

 
 

Contact