Google+

Olav - Noorwegen

Olav in Bangkok in 2008
Maak kennis met Olav, geboren in september 1991. Samen met zijn vriend Tobias zal hij in oktober 2011 op wereldreis vertrekken voor bijna 10 maanden. Lees meer over zijn leven tot nu toe en zijn dromen voor de toekomst.

Woont in

Oslo - Noorwegen

Leven tot nu toe

Olav rondde zijn middelbare school af in 2010. Daarna ging hij in militaire dienst.

Olav's vader is piloot en daarom heeft Olav al veel landen bezocht. 

Dagelijks leven

Op dit moment heeft Olav een zomerbaantje in het leger. Van oktober 2011 zal hij fulltime wereldreiziger zijn.

De wereld rond

Olav's reis zal starten in Nepal en eindigen in Zuid-Amerika. Daar tussenin zal hij India, Zuidoost-Azië, Australië en Zuid-Afrika bezoeken.

In Australië wil Olav een bijzondere route doen. In plaats van de Gold Coast volgen, zal Olav richting het westen reizen via de Zuidkust. In Zuid-Afrika gaat Olav een 25-daagse overlandtrip doen waarbij hij het echte wildlife gaat meemaken. Een ander hoogtepunt in zijn reis zal de tocht naar het Mount Everest Base Camp in Nepal worden.

Dromen voor de toekomst

Op dit moment focust Olav zich vooral op zijn wereldreis.

Volgend jaar wil Olav bedrijfskunde gaan studeren in Bergen. Misschien wil hij zijn master in het buitenland gaan doen, in Londen of in de VS. Als hij afgestudeerd is wil hij graag een periode in het buitenland werken. Olav is erg impulsief en ziet zichzelf dus niet de rest van zijn leven hetzelfde werk doen, hij wil alle kansen aanpakken die hij in zijn leven tegenkomt.

Wil gaan reizen omdat

Olav wil meer leren over de mensen en culturen in andere delen van de wereld. Hij denkt ook dat reizen voor hem een ervaring is die hij goed kan gebruiken in de rest van zijn leven.

Bezochte landen

VS, Thailand, China, Engeland, Spanje, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Hongarije, Zweden, Denemarken, Polen.

Advies voor andere wereldreizigers

"Focus je niet op beperkingen, maar kijk naar dat wat wel mogelijk is. Ook al reis je door een onbekend land waar niemand Engels spreekt, er zijn op de meeste plaatsen genoeg faciliteiten voor reizigers."

Olav and Tobias' reis rond de wereld

olav-jorden-rundt.jpg 

Contact