Google+

Clare - 1991 Reiziger

Clare op een truck in Bhaktapur - Nepal.
Clare begon met reizen in 1991 en de 4/5 jaar daarop heeft ze al haar tijd gespendeerd aan reizen, onderbroken door kleine pauzes om geld te sparen voor de volgende reis.

Woont in

Kopenhagen - Denemarken. Geboren en getogen in England.

Dagelijks leven

Clare werkt met producten en trainingen in KILROY's hoofdkantoor in Kopenhagen. Dit betekent dat Clare verantwoordelijk is voor de trainingen van KILROY's reisexperts en het enorme aanbod aan producten die zij verkopen.

Backpack ervaringen

Clare heeft het (bijna) allemaal gezien. Nadat ze haar bachelor haalde werkte ze bijna een jaar op een kibboets in Israel. Daarna is ze een tijdje gaan sparen om vervolgens naar Afrika te vertrekken, waar ze een jaar door Zuid-Afrika, Zambia, Namibië, Mozambique en Malawi liftte. Clare was in Zuid-Afrika de dag voordat er een einde kwam aan het Apartheid regime. Dit heeft haar reisplannen gelukkig niet beïnvloed en over het algemeen waren de Afrikanen erg opgetogen over deze veranderingen. 

Na haar reis door Afrika besloot Clare om terug te gaan naar Londen om geld te sparen voor haar volgende avontuur. Deze keer reist ze richting het oosten en bezoekt ze Hongkong, Indonesië, Singapore, Maleisië, Thailand, Nepal, India, Australië en Nieuw-Zeeland.

"Toen ik thuis kwam ben ik bij een reisbureau gaan werken en maakte ik reisjes van maximaal een maand zodra ik tijd en geld had. Tijdens deze periode ben ik veel in Zuid, Midden en Noord-Amerika geweest. Ik heb ook een aantal van de noordelijke delen van Afrika gezien."

Planning

"Je kon niet echt vooruit plannen zonder internet, na het boeken van je ticket hield het eigenlijk een beetje op. Ik denk dat er toen veel meer een-op-een communicatie was. Als ik een lange busreis maakte praatte ik veel met andere reizigers en kreeg ik van hen advies over dingen die ik kon doen en plaatsen die ik zou moeten bezoeken."

Communicatie nu en toen

"De enige manier om post te ontvangen was eigenlijk via een Poste Restante office, deze waren eigenlijk alleen te vinden in postkantoren in grote steden. Ik weet nog dat ik helemaal van Namibïe naar Kaapstad en toen naar Zimbabwe reisde alleen om mijn post te verzamelen. Het was heel normaal om mensen buiten het postkantoor meteen hun pakketten en brieven te zien openen, soms huilend, omdat ze niet konden wachten om te zien wat ze ontvangen hadden."

"Via de post was dan ook de enige manier om te communiceren; ik denk dat ik twee keer per jaar naar huis belde. Het was te duur om te bellen als je low budget aan het backpacken was."
 clare-poste-restante.jpg 

Beste en slechtste reiservaring

"Ik denk dat liften door Afrika en Australië mijn beste reiservaringen waren. Ik heb toen zoveel verschillende mensen ontmoet. Liften was een geweldige manier van reizen omdat je allerlei soorten mensen ontmoette. In Afrika was het heel ongebruikelijk voor blanken om te liften en we konden vaak meerijden met blanke Zuid-Afrikanen die bezorgd waren om onze veiligheid, sommige mensen nodigden ons zelfs uit om te blijven slapen. We kregen ook veel liften van arme boeren en vrachtwagenchauffeurs, waardoor we een goede indruk kregen van het leven van verschillende lagen van de bevolking."

"Als lifter had ik ook een van mijn slechtste ervaringen. Een vriend en ik zaten achterop een pickup en de chauffeur stelde een kortere route voor. We hadden hier niet echt een goed gevoel bij en toen de pick up vaart minderde zijn we eraf gesprongen, gelukkig reed hij door maar het was een behoorlijk nare ervaring."

Bezochte landen

Israel, Egypte, Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji, Tonga, VS (West/oosst en Alaska), Canada, Singapore, Thailand, Maleisië, Indonesië, Vietnam, Hong Kong (China), Nepal, India, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Mozambique, Zambia, Zimbabwe, Malawi, Ethiopië, Namibië, Verenigde Arabische Emiraten, Panama, Mexico, Guatemala, Belize, Brazilië, Chili, Bolivia, Peru, Marokko, Kenia, Tanzania, Griekenland, Italië, Spanje, Tsjechië, Barbados, Oostenrijk, Zwitserland, Portugal, Ierland, Finland, Zweden, Noorwegen, Nederland, België, Republic of Bophuthatswana (nu een deel van Zuid-Afrika), Polen, Hongarije en Duitsland.

Advies voor andere wereldreizigers

"The journey is more important than the destination."

Contact