{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Go local in Ecuador en de Galapagos: onze 7 beste suggesties

Historisch gebouw in Quito met een prachtige zonsondergang | KILROY

Zuid-Amerika is het perfecte continent om je in de lokale cultuur onder te dompelen

En wij zijn hier om het je te bewijzen. Wij reizen graag op een langzaam tempo en geven je graag inspiratie om hetzelfde te doen. Om de lokale cultuur echt te ervaren tijdens je bezoek aan Ecuador en de Galapagos hebben we een lijstje samengesteld met activiteiten die je zeker moet overwegen. 

ecuador-waterfall-bridge-pailon-del-diablo-baños-cover
Ecuador: waar prachtige natuur en boeiende geschiedenis met elkaar verbonden zijn
Omdat het een van de kleinere landen in Zuid-Amerika is, wordt Ecuador vaak over het hoofd gezien. Maar maak niet de fout het over te slaan, want Ecuador is een prachtige bestemming die je minstens één keer in je leven moet bezoeken. Niet alleen zijn er tal van buitenactiviteiten om aan deel te nemen, zoals wandelen en mountainbiken, ook de natuur van het land is zo mooi dat je er nooit meer weg wilt. Voeg daarbij de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de Galapagos, en je begrijpt waarom wij van dit land houden. Lees meer over de lokale en authentieke ervaringen die je in Ecuador kunt opdoen in deze blog.

Ecuador wordt vaak overgeslagen, maar heeft veel te bieden

Vooral als je van een zinvolle manier van reizen houdt, ben je hier op de juiste plaats. Ecuador staat bekend om zijn diverse landschappen, waaronder de Galápagoseilanden, het Andesgebergte en het Amazoneregenwoud. Het is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan inheemse culturen, evenals een aantal koloniale steden die rijk zijn aan geschiedenis en architectuur. Bovendien staat het land bekend om zijn heerlijke keuken, die een mix is van inheemse en Spaanse invloeden. Vamos! 

Man standing on a deserted mountain near Quito in Ecuador

1. Begin langzaam, bezoek een lokale markt

Als je net geland bent, heb je meestal tijd nodig om je aan je nieuwe omgeving aan te passen, maar je wilt er toch op uit om het plaatselijke leven te verkennen. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Wij krijgen altijd honger na het eten van saaie vliegtuigmaaltijden, dus wat fruit en snacks halen is geen slecht idee. Je kunt natuurlijk naar een supermarkt gaan, maar de lokale markten in Ecuador zijn vaak betaalbaarder en je wilt de levendige sfeer niet missen. Het is de ideale plek om je eerste middag door te brengen.

Enkele populaire Ecuadoraanse voedingsmiddelen die je op een voedselmarkt kunt vinden zijn:

  • Plantains: Plantains zijn een soort zetmeelrijke vruchten die vaak gefrituurd of gebakken worden en als bijgerecht worden geserveerd.
  • Humitas: Humitas zijn gestoomde maïskoeken gemaakt met verse maïs en kruiden, gewikkeld in maïsschillen.
  • Empanadas: Empanadas zijn deegzakjes gevuld met verschillende vullingen zoals vlees, kaas of groenten, en worden vaak geserveerd als snack of voorgerecht.

Als je er een hele dag van wilt maken, raden wij je aan om naar de markt van Otavalo te gaan. Je vindt er niet alleen eten, maar ook veel handgemaakte producten en leuke lokale souvenirs!

2. Volg een dansles

Dansen is een belangrijk onderdeel van de Latijnse cultuur, en Ecuador is geen uitzondering. Er zijn heel wat verschillende dansstijlen, dus een dansles volgen kan een geweldige avondactiviteit zijn om wat beweging te krijgen terwijl je een leuk avondje uit bent.

De populairste dansstijlen die je kan leren in Ecuador zijn: 

  • Salsa: Salsa is ontstaan in Cuba en staat bekend om zijn energieke, ritmische bewegingen en wordt vaak gedanst op levendige Latin muziek. 

  • Cumbia: Deze dansstijl die afkomstig is uit buurland Colombia, wordt gekenmerkt door zijn snelle, ritmische bewegingen en wordt vaak gedanst op vrolijke, energieke muziek.

  • Volksdansen: Ecuador is de thuisbasis van een aantal traditionele volksdansen die populair zijn in het hele land, waaronder de Marinera, die wordt gedanst in de kustgebieden van Ecuador, en de Sanjuanito, afkomstig uit de Andesgebieden van Ecuador. 

Food market in Ecuador - colourful assortment of fruits
Montanita 3
Oefen je Spaans in de echte wereld
Een van de beste talen om te leren als fervente reiziger is waarschijnlijk Spaans, omdat het in veel verschillende landen wordt gesproken. Maar wanneer ga je tijd vinden om het goed te leren? Wij hebben het antwoord: op reis door Zuid-Amerika! We weten uit ervaring dat je een nieuwe taal snel oppikt als je gedwongen wordt hem te gebruiken. Onze travelling class is de perfecte oplossing om je Spaans te verbeteren terwijl je op een geweldige reis gaat. Uiteraard kun je dit doen in Ecuador, maar er zijn ook mogelijkheden in verschillende andere Spaanssprekende landen. Laat het ons weten als je meer wilt weten!

3. Overnacht in een homestay!

Misschien denk je dat een verblijf in hostels en hotels je enige opties zijn als je door Ecuador reist, maar we hebben een andere spannende mogelijkheid voor je: homestays! In tegenstelling tot hostels en hotels, bieden homestays een meer persoonlijke en culturele benadering, met verschillende voordelen. 

Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om de lokale cultuur en gebruiken uit de eerste hand te ervaren. Een verblijf in een homestay bij een lokale familie kan je een unieke en authentieke kijk geven op het dagelijkse leven in Ecuador, wat je waarschijnlijk niet krijgt als je in een hotel of hostel verblijft. Het is ook een geweldige manier om je Spaans te verbeteren en het is meestal minder duur dan andere soorten accommodatie. Daar bovenop gaat het geld dat je uitgeeft direct naar de familie, wat helpt om de lokale gemeenschap te ondersteunen. En je maakt vrienden met mensen die weinig andere reizigers zullen ontmoeten!

Onze favoriete homestay is een verblijf bij een Quichua familie diep in het Amazonegebied. Je leert over het ecosysteem, maakt junglewandelingen en beleeft onder meer een authentiek sjamaanritueel.

4. Vrijwillgerswerk bij een centrum voor straatkinderen

Een andere manier om de lokale cultuur te leren kennen en terwijl je steentje bij te dragen, is vrijwilligerswerk doen in een centrum voor straatkinderen. In Quito hebben veel kinderen geen vaste thuis omdat ze alleen of samen met hun familie op straat leven. Meestal zijn ze verslaafd aan lijm, de enige drug die ze zich kunnen veroorloven. Sinsoluka - wat 'zonder lijm' betekent - is een non-profit organisatie die kinderen en hun gezinnen die op straat leven of hebben geleefd in Quito te helpen. De organisatie ondersteunt hen door te zorgen voor een plek om te eten, propere kleren en een douche. Jongere kinderen worden aangemoedigd om naar school te gaan en 's middags helpen vrijwilligers hen met hun huiswerk en organiseren ze spelletjes en leuke activiteiten.

Je kunt een positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen en hen helpen om de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden te overwinnen. Het is ook een geweldige kans om je Spaans te oefenen in een rustige omgeving. De kinderen zijn makkelijk om mee te praten en te communiceren, terwijl je met spelletjes, sport en andere activiteiten echt vooruitgang kunt boeken. Daar bovenop is het ook gewoon een onvergetelijke ervaring.

Children playing at Dream Centre Quito, a centre for street children
galapagos-marine-iguana-cover
Galapagos: de ultieme bonus
De Galapagoseilanden, gelegen voor de kust van Ecuador, zijn een populaire bestemming voor toeristen vanwege hun unieke en diverse dieren in het wild, waarvan er vele nergens anders ter wereld te vinden zijn. Bovendien bieden de eilanden een verscheidenheid aan buitenactiviteiten, zoals snorkelen, zwemmen en wandelen, evenals mogelijkheden om de geologische formaties te zien en meer te weten te komen over de natuurlijke geschiedenis van de eilanden. De Galapagoseilanden staan ​​ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO, erkend vanwege hun natuurlijke schoonheid en als wetenschappelijk onderzoeksgebied.

5. Neem deel aan een kookcursus

Als de markt die we eerder bespraken je maag doet rommelen, zal deze suggestie het alleen maar erger maken. Terwijl elk land kenmerkende gerechten heeft, heeft Ecuador een zeer diverse culinaire traditie, met een mix van inheemse, Spaanse en Afrikaanse invloeden.

Door een kookles te volgen, leer je een authentieke Ecuadoriaanse smaak aan je kookkunsten toe te voegen. Je leert over lokale ingrediënten zoals plantains, maïs, knollen uit de Andes en veel verschillende soorten exotisch fruit zoals guanabana, passievrucht, granadilla... Eerlijk, het is het beste souvenir dat je jezelf kunt kopen.

6. Leer Spaans van locals

De reden waarom veel jonge reizigers Zuid-Amerika bezoeken, is om de taal te leren. Ecuador is een perfecte bestemming om dit te doen, vooral als je het combineert met andere activiteiten. Met ons aanbod surfen en Spaans leren kun je je lessen Spaans combineren met tal van wateractiviteiten. Als bonus ontmoet je geweldige mensen. Er is toch geen betere manier om je avontuur in Ecuador te beginnen?

Het is erg leuk om Spaans te leren in een lokale omgeving met andere cursisten. Je zult ook een beter begrip krijgen van de lokale cultuur en gewoonten terwijl je hier bent, wat je kennis van de Spaanse taal alleen maar verder zal verbeteren.

7. Wandel door de Andes

Elk bezoek aan Ecuador zou op zijn minst een wandeling of trektocht door de Andes moeten bevatten. Het gebied is adembenemend op een ander niveau, en er zijn een aantal verschillende trektochten die je kunt doen, afhankelijk van je conditie. Enkele trektochten die wij ECHT leuk vonden:

  • De Chimborazo volcano trek: Dit is de hoogste vulkaan in Ecuador en de hoogste top ter wereld, gemeten vanaf het middelpunt van de aarde. Chimborazo wordt beschouwd als een van de meest uitdagende wandelingen in Ecuador, maar ook als een van de meest lonende met een geweldige uitzicht op de Andes.
  • De Cotopaxi trek: klimmen naar de top van de Cotopaxi-vulkaan is redelijk uitdagend, maar een fantastische ervaring. Het vereist een behoorlijke conditie en de juiste uitrusting, maar het uitzicht vanaf de top is het helemaal waard.
  • Als je iets minder uitdagend wilt, bezoek dan Llanganates National Park. Dit nationale park biedt veel wandelpaden die geschikt zijn voor verschillende niveaus. Je zult genieten van het prachtige landschap van de Andes, met een grote kans om dieren in het wild te spotten en de mogelijkheid om inheemse gemeenschappen te bezoeken.
Llama laying in a valley in Guayaquil, Ecuador with snow-topped mountains in the background

Ecuador wacht op jou...

Als al het bovenstaande klinkt als jouw droomvakantie, raden we je aan om ons te contacteren via de onderstaande knop. We stellen geheel vrijblijvend de perfecte reis voor je samen. Onze reisexperts kennen alle insider tips en weten hoe je het meeste uit je reis kunt halen.

Contacteer ons

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?