Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten
{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden waarnaar je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

Alles wat je moet weten over de PCR-test

Girl Using Her Cellphone

Wij zetten alles wat je moet weten over de PCR-test voor je op een rij.

Om te kunnen reizen heb je nu vaak een PCR-test nodig. Maar wat is het, waar kun je het doen en hoeveel kost het?

Het lijkt misschien ingewikkeld, en dat is het ook wel een beetje. Gelukkig wordt er op hoog niveau druk overleg gevoerd over hoe we in de nabije toekomst makkelijker kunnen reizen. Tot die tijd vergt het iets meer tijd en moeite. Maar als dat betekent dat jij straks weer lekker op avontuur kan, dan hebben we dat er voor over, nietwaar? Om je op weg te helpen beantwoorden wij hier de meest gestelde vragen over de PCR-test.

Let op: Dit artikel is geschreven op 20 mei 2021, de reisadviezen en inreisbeperkingen kunnen snel veranderen, dus bekijk altijd de laatste updates op wijsopreis.nl. Ben je aan het dromen over een reis voor de herfst of winter naar een bestemming die op dit moment misschien nog niet open is? Bekijk dan onze Boek met zekerheid voorwaarden.

Neem contact op voor het plannen van je reis

1. Wat is een PCR-test?

De PCR (Polymerase Chain Reaction) test is de meest gebruikte en meest betrouwbare test voor het detecteren van het Covid-19 virus. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijkje genomen uit je neus en keel en deze wordt in een lab getest. Ook als het slijm weinig virusdeeltjes bevat pikt een PCR-test deze eruit. In ziekenhuizen en op de GGD-testlocaties wordt de PCR-test gebruikt.

2. Welke andere Corona-testen zijn er?

De volgende testen zijn toegestaan als je een negatieve PCR-testuitslag moet laten zien bij vertrek naar Nederland:

  • PCR;
  • RT PCR;
  • LAMP;
  • TMA; en
  • mPOCT

* Bron

3. Ik wil op reis. Hoe weet ik of ik een negatieve PCR-test moet hebben?

Als je een reis wilt maken moet je in veel gevallen een PCR-test met een reiscertificaat kunnen overleggen. Deze eis kan worden opgelegd door het land van bestemming, maar ook door de luchtvaartmaatschappij. Ook Nederland eist voor terugkomende reizigers uit hoog-risicolanden een negatieve PCR-test uitslag. Om de vereisten voor jouw reis te checken raden we je de website met reisadviezen van Rijksoverheid aan. Wil je weten of jouw luchtvaartmaatschappij zulke eisen stelt? Neem dan contact op met je KILROY-reisspecialist of check de website van de airline.

N.B. Met de komst van het Coronapaspoort voor de EU kan het zijn dat een PCR-sneltest niet meer nodig is, als je al bent gevaccineerd. Dit gezondheidspaspoort is in eerste instantie alleen geldig voor bestemmingen binnen de EU. Reis je daarbuiten, dan kan het zijn dat je ook als je gevaccineerd bent alsnog een PCR-test moet doen.
De regels van het Coronapaspoort worden op het moment van deze publicatie nog gefinetuned. Vooralsnog moet je dus in veel gevallen nog gewoon een negatieve PCR-test hebben

4. Aan welke eisen moet mijn PCR-test voldoen om te mogen reizen?

In veel gevallen mag de PCR-test niet meer dan 96 tot 72 uur oud zijn. Soms moet je daarbij ook nog een sneltest die niet ouder is dan 24 uur is hebben. De regels hiervoor verschillen per bestemming en airline. De voorwaarden die Nederland stelt aan reizigers die terugkomen naar Nederland vind je op deze website van Rijksoverheid. Wil je weten welke eisen jouw reisbestemming of airline hanteren? Check dan de reisadviezen via wijsopreis.nl en de website van jouw luchtvaartmaatschappij.

5. Waar kan ik een PCR-test met reiscertificaat krijgen?

Als je een gratis PCR-test bij een GGD-testlocatie doet krijg je geen reiscertificaat. De uitslag van deze PCR-testen kun je dus niet als bewijs gebruiken voor je reis naar het buitenland. Commerciële instanties die je hier wel mee kunnen helpen, hebben vaak ook een snellere service en bieden zogenaamde PCR-sneltesten aan. Boek je je reis via KILROY dan kun je via ons voor een gereduceerd tarief je PCR-test halen via coronatest2travel.nl. Je travel specialist kan jou hier over informeren.

Andere goedgekeurde commerciële instellingen in Nederland waar je een PCR-sneltest kunt halen zijn o.a:

Vanaf 1 Juli kun je jouw negatieve uitslag of je vaccinatiebewijs laden in de Corona reisapp (nu nog niet live). Die zou dan door de meeste Europese landen moeten worden geaccepteerd als geldig gezondheidsbewijs.

6. Hoeveel kost een PCR-test?

De kosten voor een PCR-test verschillen per instantie. In Nederland betaal je gemiddeld tussen de €100 en €150. In sommige gevallen is een sneltest (allergeentest) ook voldoende. Die zijn normaal gesproken wat goedkoper (€50). Als je je reis via KILROY boekt kun je voor een gereduceerd tarief (€69) een PCR-test doen. Ga je al snel op reis? Reken dan deze extra kosten.
Reis je na 1 Juli, dan kan het zijn dat je niet (of minder) voor je test hoeft te betalen. Hou hiervoor de ontwikkelingen via de Rijksoverheid in de gaten. 

7. Hoelang duurt het voordat je de uitslag hebt van een PCR-test?

Normaal gesproken heb je tussen de 24 en 48 uur een uitslag van je PCR-test. De procedure in het laboratorium kost 4-8 uur. Er zijn ook testen die sneller werken, de zogenaamde allergenentest. Daarmee kan je in veel gevallen nog dezelfde dag je uitslag krijgen. Let wel goed op of een dergelijke test voldoende is voor jouw bestemming/ luchtvaartmaatschappij. Het kan zijn dat zij toch een duurdere PCR-test vereisen.

8. Ik wil terug naar Nederland reizen. Heb ik nu ook een PCR-test nodig?

Voor het terug inreizen naar Nederland wordt voor sommige landen ook vereist dat je een negatieve PCR-test kunt laten zien. Ook als je al een Corona-vaccinatie hebt gehad. Of dit ook voor jouw bestemming geldt kun je checken via de website van de rijksoverheid. Op deze website staat ook een lijst met PCR- en sneltestlocaties in het buitenland. Tip: check voor de zekerheid ook altijd even welke instanties door de airline waarmee je vliegt worden goedgekeurd, zodat je niet voor vervelende verrassingen op de luchthaven komt te staan.

 

Maak een afspraak om je reis te plannen

Vul alle velden in

Oeps! Je bent per ongeluk beland op de verkeerde bestemming. Nou bestaat er op reis geen "verkeerde" bestemming, maar online vragen we je toch om het even opnieuw te proberen ;)

Sluit
Contact
Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om je reis te realiseren. Onze shops zijn momenteel enkel open op afspraak, van woensdag tot zaterdag. Je kunt natuurlijk ook een video- of belafspraak met ons inplannen!

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je afspraakverzoek. Wij sturen je een bevestigingsmail wanneer deze afspraak daadwerkelijk is ingepland. 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Mail ons

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht! We doen ons best om deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?